Go förmiddag!

Vaknar tidigt så här en vanlig tisdag i augusti och kan ligga kvar i sängen och morna till mig en stund. Så upp och fixa frukost åt mig och gubben och därefter så är det stallet som hägrar. Mina två kusar Nerica och Nicki ska få hovvård av bäste hovslagaren Martin Aksell. Nerica är aldrig några problem med att få på grimma i hagen men busponnyn Nicki hon tvärvänder så fort hon ser en grimma eller ett grimskaft men mat kan hon ju inte motstå så det är bara att hämta den vita hinken som jag använder när jag ger fåren deras havrekross blandat med kraft.
Som vanligt så sköter sig kusarna fint när dom får sina hovar omsedda och så blir dom ju också omklappade av Martin och så suckar dom djupt och bara slappnar av.
Så har jag städat upp i boxarna och stallgången. Katterna har fått sin mat och dom rackarna slogs som tusan oå loftet...undrar just va dom var osams för. Idag fick iaf igelkotten ligga ostörd inkrupen i lusernsäcken, normalt så blir han/hon utskälld av hundarna men inte idag dock var Allan framme och visade att han visste att kotten låg där. Jaja, vill igelkotten bo i lusersäcken så får den väl göra det då, tur att säcken nästan är tom, så får jag köpa en ny säck lusern till kusarna när det blir dags.
Fåren fick lite hö och halm av mig nu på morgonen och det var väldans uppskattat av tacklammen men dom gamla tackorna dom luktade bara och så titta dom på mig med en blick som sa - Va, får vi bara detta?-
Fort fram med mobilen och ta ett kort på när ett par kycklingar sitter på hnönsmammans rygg och dom övriga är inkrupna under henna så bara huvudena och dom små stjärtfjädrarna sticker ut på sidorna.
 
Sensommaren/hösten är verkligen här! Dimmiga mornar och massor av dagg i gräset och idag var det dessutom bara 5 grader varmt på morgonen vid 07. Men solen kommer så småningom att värma upp luften så vi får en härlig dag.