Skräcken i hönshuset!

Vilken morgon! Den började ju lungt och fint men sen hörde mannen att det blev ett våldsamt liv nere hos hönsen när han höll på ute i sin verkstad. De skrek i ren ångest så han rusar dit och finner att en hök har tagit sig ända in i den helt nättäckta innegården och ett par hönor rusade i vild panik fram och tillbaka och skrek för full hals medans kycklingar försökte hitta skydd mot faran.
Mannen kommer inspringandes till mig i köket och ropar spring ut och skydda dina höns NU...och jag reser mig från stolen så den nästan välter, ut i hallen och kliver i mina stövlar ut genom dörren och rusar ner till hönsen och jag hör deras ångest och skräck på långt håll.
Höken flyger runt inne i hönsens nätbur och slår i det kraftiga kycklingnätet så det dunsar om det. Hann ju aldrig leta rätt på mina handskar för jag ville bara ner och skydda mina fjäderklädda vänner....tänkte hur i sjutton ska jag få ut den där besten utan att jag blir skadad av dess klor men mannen kom till hönsens och min undsättning en kort stund senare eftersom han ju hämtat det som behövdes för att undsätta mina höns.
Hoppas den rackarns höken lärt sig att det är ingen bra idé att besöka Frugårdens hönshus och att den varnar andra hökar för att ens försöka slå mina höns.
Dags att kolla över så att inga höns eller kycklingar saknas dårå....och hittar dom fem gråbrunsvarta kycklingarna intryckta mellan grundstenarna till hönshuset men kan inte hitta den lilla ljusgulgråa trots att jag letar mellan grundstenarna och i alla vrår inne i hönshuset men så går jag ut i den stora öppna hagen och råkar höra ett litet pip och där under dom nedtrampade nässlorna har den lille tagit skydd.
Vilken skräck som mina fjäderklädda vänner fick utstå nu på morgonen! Det kommer säkert ta en stund innan dom vågar sig ut i deras utehägn igen.
Vill verkligen inte ha besök av höken igen och jag hoppas den lärt sig sin läxa!