Härliga fredag!

Go kväll på er!
Jag tror minsann att småfåglarna börjar få vårkänslor som dom har drillat i dag :)  Hönsen har ju redan vårkänslor eftersom  jag har två hönor som vill ruva på ägg...den ena har jag nästan lyckats få bort den där liggkänslan hos men den andra hon lämnar inte redet trots att jag tar alla äggen för henne och lyfter ner henne på golvet så är hon snart uppe i värpredet igen....det är min bästa ruvhöna :)
 
 
Idag har gubben gjort ett fynd igen på blocket och det kommer fåren till del den här gången.....en helt ny grovfoderhäck för en stor rundbal :)
Jippi säger jag får då slipper jag bära hö till dom allt mellan 1-3ggr/dag beroende på väder och vind. Sen kommer ju spillet bli mindre eftersom dom inte kan upp och gå i maten och då förorena maten med bl.a avföring. Foderhäcken är helt ny men hade fått ett par bucklor så den såldes till reducerat pris till vår stora lycka....och varken jag, gubben eller fåren kommer bry oss om ett par bucklor, det kommer det säkert bli fler av framöver.
 
Kunde inte låta bli utan jag knäppte ett par foton på mina fina, snälla, pigga, glada gamla pensionerade ridskolehästar Nicki och Nerica. Dom står och käkar middagsmat i snön. Nicki har fått gå ut utan täcke i ett par dagar vilket hon tycker är helt ok, medans Nerica står och darrar i skinnet och man ser att hon fryser den gamla stela damen. Är det kallare än -5 i morron bitti så får hon sitt tjocka varma termotäcke som kommer från Horze med fast hals på så hon håller sig varm om kroppen.