Styvt jobb igår!

Tänk det gick fortare och lättare än förväntat att klippa mina sju tackor, vissa var väldigt lättklippta medan andra var svårare. Dom snällaste och tamaste tackorna blev klippta först och dom stod ju dessutom väldigt stilla nästan helt av sig själva precis som om dom förstod att nu skulle dom få bli av med den tjocka varma pälsen. Dom sista tre tackorna var riktigt besvärliga och bångstyriga och dessutom var deras pälsar rätt jobbiga att klippa men klart blev det iaf trots att jag inte trodde det utan hade räknat med att det skulle ta hela helgen innan alla blev klara. Några av dom besvärliga tackorna fick några små sår men dom behandlade jag med blåspray så att inga flugor ska vilja dit och att det inte ska bli infekterat.
Årets lammungar fick dessutom sina nummerbrickor i öronen så nu går dom omkring med sina gula örhängen och har sina egna identitetsnummer allt enligt jordbruksverkets regler :)
Till nästa gång det ska klippas får så ska vi ha byggt en klippbänk som man sätter fast fåren i för att göra jobbet lättare för mig och givetvis kommer inte fåren till skada på något sätt heller.....så bra för oss allihopa med andra ord. Min käre make är duktig på att fixa till bra saker som hjälper en i vardagen och det är jag evigt tacksam för. När jag orkar så ska det komma in några bilder på min nyklippta fårskock :)